Om oss

My story....

Jag har alltid haft ett hästintresse och ridit sen barnsben. Mest tycker jag om att rida ut i naturen och kanske då och då våga mig på någon tävling, då i hoppning. Speciellt stort är intresset för ovanliga hästraser med extra gångarter. När jag var ung så trodde jag att det bara var Islandshästen som hade de extra gångarterna. Men när internet kom och man kunde börja söka information "world wide" så insåg jag snabbt att det fanns många andra raser med passgenen och med helt egna ordinära gångarter som är töltliknade .

År 2010 så flyttade jag till Saskatoon, Kanada för att pröva på ett helt annorlunda liv än i Sverige. Under min tid i Kanada så var jag ägare under olika tillfällen till ca 13 hästar av olika raser, allt från American Miniature Horse, AQHA, Shire, Paint och ja, till och med en Fjording hittade jag. Jag visste att någon gång så skulle jag flytta hem igen och då ville jag ta med hem den perfekta drömhästen, gärna en chokladfärgad Rocky Mountain Horse med silverman och svans, för det var vad jag hade fått läsa och höra mest om i Sverige. 

I extrema väderförhållanden ofta med grader av +37*C på sommaren och -32*C på vintern, inget ridhus och ett extremt blåsig prärie så var det tufft att vara hästägare. Lusten började sina och hoppet försvann sakta. Det fanns gott om hästar men de flesta var mer vilda än tama. Det kom ett år då jag gav upp helt. Sålde alla hästar. Jag gav upp tanken på en Rocky och la allt på hyllan. 

Men efter att hoppat på en hovslagarskola och vara lärling till en hovslagare en tid så började jag så smått titta efter andra gångartshästar som jag hade fått möta genom kunder, så som Fox Trotter, Kentucky Mountain, Paso Fino, Speed Racking Horse och Tennessee Walking Horse (TWH). Det visade sig att en "nära" granne (10 km bort, på prärien så är det en nära granne) födde upp TWH och en annan äldre herre utan för Saskatoon också födde upp TWH. När jag besökte stallen så blev det verkligen en "WOW" upplevelse, vilken hästras!! Alla individer var lugna, nyfikna och ville verkligen vara din bästa vän. Det visade sig att en av hovslagarens kunder var ägare till flera TWH och jag fick tillfälle att rida en TWH för första gången. Jag satt och skrattade och kom på mig själv hojtande weeeeee när vi rackade iväg över prärien. Vilken upplevelse! Jag hade hittat drömhästen! Det var verkligen som ordspråket säger "Try one today, own one tomorrow" eller "The ride with a glide". 

Efter 6 år i Kanada flyttade jag hem igen till Sverige och med i bagaget fanns då TWH stoet Silver, TWH hingsten Pegasus och även ett AQHA sto att starta upp en mindre uppfödning i Sverige. Fler TWH kommer det att bli!!

Nu hoppas vi på att Sverige ska få upp ögonen för denna underbara, allsidiga och coola hästras. Det är som om ens barndomsdröm äntligen blivit uppfylld! Drömhästen finns nu i Sverige.